Pokuta Tybetańska

Czyli “głodówka” oczyszczająca

– składniki: 3 marchewki, 2 pietruszki, 3 cebule, por, seler, oddzielnie 1 kg ziemniaków, estragon i tymianek do smaku, zero soli (!!!)

– sposób wykonania: umyte, obrane warzywa gotować z ziołami w 1,5l wody, pod przykryciem, do miękkości; oddzielnie gotować ziemniaki w 1l wody na małym ogniu . Wywary połączyć.

– stosowanie: wywar przygotowujemy każdego dnia na nowo (ew. wieczorem na następny dzień). Pijemy tylko to (można podgrzewać, byle nie w mikrofali) i wodę bez ograniczeń. Stosować 3-5 dni na wiosnę lub na jesieni, w żadnym wypadku zimą, najlepiej pod okiem lekarza

– zalecenia własne: to prawdziwa pokuta. Ciężko przetrwać pierwszy dzień, a drugiego marzymy o głodówce zupełnej , tzn. na samej wodzie. Polecam, by wytrwać chociaż trzy dni, pomimo mogącego pojawić się bólu głowy (dokuczliwość zależy od stopnia wewnętrznego zatrucia). Wspaniale oczyszcza organizm na wielu płaszczyznach, wzmacnia wolę i kształtuje talię. Dodatkową pokutę stanowi odmówienie sobie zjedzenia tych warzyw. Wychodzimy z pokuty tyle samo dni, ile stosowaliśmy ją – jedząc same gotowane warzywa i pijąc soki owocowo-warzywne. Sprawdź ile smaków ma jedzenie po pokucie z drastycznie zredukowaną ilością soli.
Czosnek, ciecierzyca i kapusta – “Pokonać raka raz na zawsze”

– składniki: 2 ząbki czosnku polskiego, nasionka ciecierzycy, kawałki liścia kapusty

– sposób wykonania: po odpowiednim wybraniu miejsca założyć w pierścień uszczelkowy wyciśnięty wyciskaczem czosnek, przykryć kawałkiem folii, by nie wysuszył się, zabandażować. Po kilku godzinach tworzy się bąbel, z którego zdejmujemy skórkę i do tego miejsca przyciskamy nasionko ciecierzycy odpowiednim opatrunkiem, tzw kanapką. Zabandażować ściśle.

– stosowanie: w ciągu dwóch-trzech pierwszych dni zmieniać opatrunek raz na dobę, później dwa do trzech razy na dobę.

– zalecenia własne: zawarte w dziale – Artykuły – Dr Ashkar metoda NIA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *