Mikstury

Czyszczenie wątroby

– składniki: 4 cytryny, oliwa z oliwek

– sposób wykonania: każdego ranka wyciśnij sok z połowy jednej cytryny i wymieszaj z dwiema łyżkami oliwy

– stosowanie: pij codziennie rano (8dni), na czczo, co najmniej 15 minut przed pierwszym napojem czy posiłkiem

– zalecenia własne: najlepiej stosować raz w roku na wiosnę lub przed wiosną (druga połowa lutego), najważniejsze, by “Księżyca ubywało”, tzn. zmniejszał się od pełni do nowiu. Przeprowadzam tę kurację co roku od czterech lat, profilaktycznie, by zadbać “zawczasu” o najistotniejszy organ (zdaniem medycyny chińskiej) organizmu. Podobno Chińscy medycy 90% chorób i dolegliwości leczyli lewatywami i czyszczeniem wątroby.

.
Kapsaicyna – lekarstwo na raka

– składniki: 1,5 kg papryki „chili” (najlepsza „chabanero”), 1,5 l oleju z pestek winogron lub lnianego

– sposób wykonania: paprykę umyć i pokroić jak najdrobniej wraz z gniazdami nasiennymi, umyć ręce trzykrotnie (!!!), paprykę w słoiku zalać olejem i odstawić do lodówki. Kilka razy dziennie wstrząsnąć słoikiem. Po 7-10 dniach zlać płyn do butelki. Przechowywać w lodówce.

– stosowanie: 5 razy dziennie przed każdym posiłkiem po 1 łyżeczce do herbaty, popijać wyłącznie mlekiem, można zjeść malutką kromkę chleba (4×4 cm) grubo posmarowaną masłem

– zalecenia własne: jestem w fazie przygotowania mikstury. Zalecenia zasłyszane: papryczek nie wyrzucaj – dodawaj do surówek i sałatek, eksperymentuj z nimi radośnie przy przygotowywaniu posiłków.

.
Pokuta Tybetańska – “głodówka” oczyszczająca

– składniki: 3 marchewki, 2 pietruszki, 3 cebule, por, seler, oddzielnie 1 kg ziemniaków, estragon i tymianek do smaku, zero soli (!!!)

– sposób wykonania: umyte, obrane warzywa gotować z ziołami w 1,5l wody, pod przykryciem, do miękkości; oddzielnie gotować ziemniaki w 1l wody na małym ogniu . Wywary połączyć.

– stosowanie: wywar przygotowujemy każdego dnia na nowo (ew. wieczorem na następny dzień). Pijemy tylko to (można podgrzewać, byle nie w mikrofali) i wodę bez ograniczeń. Stosować 3-5 dni na wiosnę lub na jesieni, w żadnym wypadku zimą, najlepiej pod okiem lekarza

– zalecenia własne: to prawdziwa pokuta. Ciężko przetrwać pierwszy dzień, a drugiego marzymy o głodówce zupełnej , tzn. na samej wodzie. Polecam, by wytrwać chociaż trzy dni, pomimo mogącego pojawić się bólu głowy (dokuczliwość zależy od stopnia wewnętrznego zatrucia). Wspaniale oczyszcza organizm na wielu płaszczyznach, wzmacnia wolę i kształtuje talię. Dodatkową pokutę stanowi odmówienie sobie zjedzenia tych warzyw. Wychodzimy z pokuty tyle samo dni, ile stosowaliśmy ją – jedząc same gotowane warzywa i pijąc soki owocowo-warzywne. Sprawdź ile smaków ma jedzenie po pokucie z drastycznie zredukowaną ilością soli.

.
Czosnek, ciecierzyca i kapusta – “Pokonać raka raz na zawsze”

– składniki: 2 ząbki czosnku polskiego, nasionka ciecierzycy, kawałki liścia kapusty

– sposób wykonania: po odpowiednim wybraniu miejsca założyć w pierścień uszczelkowy wyciśnięty wyciskaczem czosnek, przykryć kawałkiem folii, by nie wysuszył się, zabandażować. Po kilku godzinach tworzy się bąbel, z którego zdejmujemy skórkę i do tego miejsca przyciskamy nasionko ciecierzycy odpowiednim opatrunkiem, tzw kanapką. Zabandażować ściśle.

– stosowanie: w ciągu dwóch-trzech pierwszych dni zmieniać opatrunek raz na dobę, później dwa do trzech razy na dobę.

– zalecenia własne: zawarte w dziale – Artykuły – Dr Ashkar metoda NIA