Kapsaicyna – lekarstwo na raka

Składniki:

1,5 kg papryki „chili” (najlepsza „chabanero”),

1,5 l oleju z pestek winogron lub lnianego

Sposób wykonania: paprykę umyć i pokroić jak najdrobniej wraz z gniazdami nasiennymi, umyć ręce trzykrotnie (!!!), paprykę w słoiku zalać olejem i odstawić do lodówki. Kilka razy dziennie wstrząsnąć słoikiem.

Po 7-10 dniach zlać płyn do butelki. Przechowywać w lodówce. – stosowanie: 5 razy dziennie przed każdym posiłkiem po 1 łyżeczce do herbaty, popijać wyłącznie mlekiem, można zjeść malutką kromkę chleba (4×4 cm) grubo posmarowaną masłem – zalecenia własne: jestem w fazie przygotowania mikstury. Zalecenia zasłyszane: papryczek nie wyrzucaj – dodawaj do surówek i sałatek, eksperymentuj z nimi radośnie przy przygotowywaniu posiłków.